Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Bewaring

Agro Solutions bedenkt oplossing voor grotere kistkaarten

Studentenbedrijf Agro Solutions heeft een oplossing bedacht voor het labelen van aardappelkisten tijdens de oogst van pootaardappelen. Het idee ontstond toen de Nederlandse Algemene Keuringsdienst (NAK) aankondigde de kistkaarten twee keer zo groot te maken.

Met het groter maken van de kistkaarten zouden de stapels te groot worden en snel uit elkaar kunnen vallen. De kaartenbak die de studenten van de Aeres Hogeschool in Dronten hebben ontwikkeld, zorgt ervoor dat de kaarten altijd op de goede plek liggen, de stapel niet uit elkaar valt en de kaarten makkelijk af te scheuren zijn.

Met magneten bevestigen

De bak is gemaakt van verzinkt metaal. Naast de bak waarin de kaarten gelegd worden, is een ruimte gemaakt waar het nietapparaat en eventuele reservenietjes bewaard kunnen worden. De veerdruk op de afscheurstrip is af te stellen zodat de kaarten eenvoudig één voor één af te scheuren zijn. De bak kan door de twee magneten bevestigd worden op een heftruck. De vraagprijs van de kistkaartendispenser is 60 euro, exclusief btw.

Gerelateerde artikelen