Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Bewaring

Grimme RH stortbunkers met websorteerder

Grimme heeft de stortbunkers van de RH- en de RH Combi-serie van een upgrade voorzien. De bunkers kunnen onder meer worden uitgerust met de websorteerder WG 900 en optioneel zijn zes led-werklampen leverbaar.

Om bij het inschuren en verwerken van aardappelen en uien in verschillende maten te kunnen sorteren, kan een websorteerder gebruikt worden. Optioneel kan de nieuwe websorteerder WG 900 vast in de stortbunker RH 12 Combi, RH 20 Combi en RH 24 Combi gebouwd worden. De combinatie maakt het mogelijk om het reinigen, lezen en sorteren in twee stromen met maar één machine uit te voeren in een rechtuit lopende productstroom.

Sorteerunit als reinigingsunit gebruiken

De RH 20 en RH 24 kunnen in zware omstandigheden de sorteerunit ook als reinigingsunit gebruiken. In dat geval wordt ‘afval’ via de sorteerunit gescheiden op en een afvoerband gewerkt. Het voordeel is dat daarmee maar één navolgende transportband voor het afvoeren van afval nodig is. Als de sorteerunit alleen voor het sorteren ingezet wordt, dan kan de sorteerafvoerband weer over de verzamelband geschoven worden.

Voor het verlichten van de machine en de omgeving zijn optioneel zes led-werklampen voor de stortbunker RH 20 en RH 24 verkrijgbaar. De werklampen kunnen individueel worden uitgelijnd of verplaatst. Voor stofvrij en waterdicht opbergen van de bedieningsterminal en andere bedieningsapparaten kunnen de stortbunkers uitgevoerd worden met een beschermkast.

Gerelateerde artikelen