Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Mesttechniek

Nieuwe Vredo Profi XL tot 18 meter breed

Machine Vredo uit Dodewaard heeft het eerste prototype van de Profi XL 15 en de Profi XL 18 aan het werk gezet. De nieuwe zodenbemesters maken het zodenbemesterprogramma van Vredo compleet.

Het frame van de twee bemester is gebaseerd op de frames van de kleinere bemesters uit de Profi-serie. De 15 meter variant bestaat uit 5 delen, de 18 meter versie uit 7 delen. De bemesters worden standaard uitgevoerd met actieve bodemvolging. De 5 of 7 framedelen kunnen vrij bewegen van elkaar. Door de hydraulische voorspanning wordt de bemester actief bol of hol ingesteld.

Ook in het graan

De Profi XL serie heeft dubbele V-schijven (DV) of enkele V-schijven (DS), beiden op 18,75cm rijafstand. Met de enkele V-schijf kan de bemester naast grasland ook uit de voeten in bijvoorbeeld graan in het voorjaar. De afsluiters op de nieuwe bemesters zijn hydraulisch of pneumatisch. Wordt er voor hydraulisch gekozen, dan wordt de bemester als één geheel afgesloten.  Bij de pneumatische versie wordt de 15 meter bemester standaard uitgevoerd met 20 secties van 75 cm en bij de 18 meter variant zijn er 24 secties van elk 75 cm.

Gerelateerde artikelen