Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

Fiatagri 88-94 DT met variabele bodemvrijheid

Een zelfrijdende veldspuit met variabele bodemvrijheid is niet zo bijzonder. Maar een trekker die een dergelijke mogelijkheid heeft is dat wel. Helemaal als het gaat om een zelfbouwproject. Een Italiaan, wiens naam niet bekend is, bouwde vier extra wielen op zijn Fiatagri 88-94 DT.

In de transportstand zijn de extra wielen opgeklapt boven de trekkerwielen. Moet de trekker door volgroeid gewas rijden om dan worden de extra wielen neergelaten. Vervolgens rijdt de trekker eerst op de extra voorwielen. Daarna worden de extra wielen aan de achterzijde naar beneden gelaten en wordt de trekker met behulp van de hydrauliek op de achterwielen getild.

Om nog fatsoenlijk in- en uit te kunnen stappen is er een trap gemonteerd die in- en uitschuifbaar is. Een werktuig kan worden aangekoppeld, omdat de trekhaak ook in hoogte verstelbaar is gemaakt. De video op het Youtube-kanaal Gabry982 heeft wel wat stof doen opwaaien. In de reacties is het nodige enthousiasme te lezen, maar er zijn ook kijkers die menen dat er vast snellere manieren zijn om een trekker op z’n kant te krijgen. (Bron: Agroportal24h.cz. Foto: Marco Ricci)

Gerelateerde artikelen