Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

Volkswagen ontwikkelt elektrische trekker voor Afrikaanse landbouw

De Duitse autofabrikant Volkswagen ontwikkelde een elektrische trekker voor Afrikaanse boeren. Dat deed de autofabrikant in samenwerking met Volkswagen Zuid-Afrika en Volkswagen ingenieur Peter Wouda. Wouda is gelieerd aan de Universiteit van Rwanda en de Duitse Vereniging voor Internationale Samenwerking (GIZ). De trekker draagt de naam Gen.Farm.

De Duitse autofabrikant Volkswagen ontwikkelde een elektrische trekker voor Afrikaanse boeren. De trekker draagt de naam Gen.Farm.

Volkswagen ontwikkelde de trekker in samenwerking met Volkswagen Zuid-Afrika en Volkswagen ingenieur Peter Wouda. Wouda is gelieerd aan de Universiteit van Rwanda en de Duitse Vereniging voor Internationale Samenwerking (GIZ). De trekker werd gebouwd in Duitsland en is voorzien van een 20 kW (27 pk) elektromotor en lithium-ion accu van 32KWh, maar zal later door een goedkopere en meer robuustere lithium-ijzerfosfaat accu vervangen. Veel is er niet over de trekker bekend maar we weten wel dat de trekker een wielbasis heeft van 192 centimeter, een spoorbreedte van 1,38 meter en een gewicht van 2.200 kg. Daarmee is de trekker iets zwaarder dan andere trekkers voor de Afrikaanse markt die een vergelijkbaar vermogen hebben.

Verwisselbare accu

De accu is boven de elektromotor gemonteerd en kan makkelijk worden omgewisseld, zodat het werk weer snel kan worden hervat. Het opladen gebeurd door middel  oplaadstation op zonne-energie. Na de testen die eind juli al in Duitsland plaats vonden, wordt de trekker momenteel Rwanda getest. Het is nog onbekend wanneer de trekker in serieproductie gaat. Wel weten we dat de trekker niet onder Volkswagen naam verkocht zal worden.

Concepttekening van een vierwielaangedreven elektrische trekker, ontworpen door Volkswagen.[/caption]