Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

Case IH Optum AFS Connect met nieuwe cabine

Trekkerbouwer Case IH heeft de Optum-serie vernieuwd. De trekkers zijn voorzien van een nieuwe cabine, de Multicontroller armsteun en AFS Connect. De Optum is er met een vermogen van 184, 198 en 220 kW (250, 270 en 300 pk).

Trekkerbouwer Case IH heeft de Optum-serie vernieuwd. De trekkers zijn voorzien van een nieuwe cabine, de Multicontroller-armsteun en AFS Connect. De Optum is er met een vermogen van 184, 198 en 220 kW (250, 270 en 300 pk).

Case IH introduceerde de Optum in 2015. De transmissie die de trekkers destijds kregen, is onveranderd. Dat betekent dat de CVXDrive CVT ook in de nieuwe Optum terug te vinden is. De grootste veranderingen in de nieuwe serie zijn terug te zien in de cabine. De cabine zelf heeft 7,5 procent meer inhoud. De hoeveelheid glas is met 11 procent toegenomen. Door het grotere volume van de cabine is er meer bergruimte en zit er onder de passagiersstoel een koelkast met ruimte voor de broodtrommel en twee tweeliter flessen. Case IH meldt dat de chauffeur in de Optum een geluidsniveau van slechts 66 decibel te verdragen krijgt. De stoel is voorzien van koeling en verwarming.

AFS Connect

Het interieur van de cabine lijkt sterk op die van de nieuwe Magnum die in 2019 is gepresenteerd. Dat houdt in dat de Optum is voorzien van de Multicontroller-armsteun en een display in de A-stijl met de motor- en transmissiefuncties. AFS Connect, ofwel Advanced Farming Systems, is vanaf nu standaard op de Optum. Dat betekent dat de trekkers realtime data kunnen zenden en ontvangen. Dealers kunnen op afstand meekijken bij eventuele storingen. Voor dat laatste moet de gebruiker wel toestemming geven. De trekkerdata is terug te vinden in het webportaal mycaseih.com. In de cabine zijn de data te zien op het AFS Pro 1200 display op de armsteun. Op hetzelfde scherm kan de chauffeur ook het beeld van de camera’s aan zowel de voor- als achterzijde zien. Naast de Optum zijn de Magnum, Steiger en Quadtrac ook voorzien van AFS Connect.

Gerelateerde artikelen