Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Oogsttechniek

Claas Jaguar 900 met hydraulisch aangedreven pick-up

Machinefabrikant Claas heeft de Jaguar 900-serie voorzien van nieuwe opties. Eén van de noviteiten is een aanpassing aan de aandrijving van de pick-up. Die kan nu variabel hydraulisch onafhankelijk van de invoervijzel aangedreven worden.

Het toerental van de hydraulische aandrijving wordt in eerste instantie afgestemd op de rijsnelheid. Als de rijsnelheid of de haksellengte wijzigt, worden de toerentallen automatisch op de omstandigheden afgestemd. Vanuit de cabine kan er ook handmatig op de omstandigheden worden gereageerd.

In vergelijking met de mechanische, constante aandrijving levert de variabele hydraulische aandrijving volgens Claas zo’n 13 procent meer capaciteit.

App voor conserveringsmiddel

Naast een wijziging in de aandrijving van de pick-up heeft Claas een nieuwe applicatie ontwikkeld waarmee het toevoegen van conserveringsmiddelen in kuilgras eenvoudiger moet worden. Met de app kan de chauffeur de juiste dosering instellen. Om de goede hoeveelheid te kunnen berekenen worden in applicatie meerdere zaken weergeven. Te weten: Beoogde opbrengst per hectare, oppervlakte van het perceel, werkbreedte, beoogde werksnelheid, aanbevolen hoeveelheid conserveringsmiddel en het soort conserveringsmiddel. Als de gegevens zijn doorgevoerd, kan de chauffeur de instelling overnemen op de Cebis terminal in de cabine. Optioneel kan de Jaguar 900 uitgevoerd worden met een tweede doseerpomp. Daarmee kan het toedienen van een middel worden verdubbeld tot 800 liter per uur.

Water toevoegen

Ook niet voor de Jaguar 900 is de mogelijkheid tot het inspuiten van water bij het oogsten van gras met een hoog suikergehalte. Met de optie wordt automatisch water ingespoten bij de invoer, de geleideplaat en de uitwerppijp. Het inspuiten gebeurt op momentel dat er geen gewas wordt doorgevoerd, bijvoorbeeld op de kopakker of als er van transportvoertuig wordt gewisseld. Met het inspuiten moeten verstoppingen worden voorkomen. De watertank heeft een inhoud van 375 liter en het systeem wordt, net als het toedienen van conserveringsmiddelen, aangestuurd via de Cebis terminal.

Gerelateerde artikelen