Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

Icon update voor JCB Fastrac trekkers

De Britse machinefabrikant JCB geeft zijn Fastrac-trekkers een update. De techniek van de trekkers blijft gelijk maar de bediening is vernieuwd.

De Britse machinefabrikant JCB geeft zijn Fastrac-trekkers een update. De techniek van de trekkers blijft gelijk maar de bediening is vernieuwd.

Aan de buitenkant is alleen aan de cabinehandgreep te zien dat de trekker de Icon-update heeft gekregen. Die is nu geel in plaats van zwart. In de cabine valt het nieuwe scherm op dat in plaats van het dashboard is gekomen. Daarnaast is een nieuwe verstelbare armleuning gemonteerd. Aan de voorkant van die leuning is nu een 12 inch touchscreen te vinden. Heb je het liever aan de zijkant van de armleuning, dan kun je het simpelweg, wegdraaien. Daarnaast staat er een joystick op waarmee je de traploze transmissie bedient.

Nieuwe armleuning

Voorop de nieuwe armleuning is een 12 inch touchscreen gemonteerd. De transmissie bedien je met de linkerjoystick. Met de rechter kun je onder andere isobus-machines bedienen.

Vier programmeerbare knoppen kun je middels het scherm vrij toewijzen aan verschillende functies. Daarnaast is er een tweede joystick waarmee je isobus machines kunt bedienen. Helaas gaat het hier om klasse 2 isobus. Tim, waarbij de isobusmachine de trekker aanstuurt, is dus niet mogelijk. JCB zegt de ontwikkeling van dit onderdeel van de isobusstandaard nog even af te willen wachten, voor het dit in de software integreert. Via het touchscherm kun je ook de hydrauliekventielen toewijzen aan de vier flippers in de armleuning. De kleuren van die flippers veranderen naar gelang de keuze voor een van die ventielen.

Daarnaast monteert JCB een nieuwe automatische airco. Een sensor houdt de zon-instraling in de gaten terwijl een andere de temperatuur in de cabine meet. Aan de hand daarvan past het razendsnel de airconditioning aan, claimt de fabrikant.

Alle JCB-trekkers krijgen de Icon update. Ze gaan in mei in productie.

Gerelateerde artikelen