Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

Nieuwe Deutz-Fahr 6.4 met vermogens van 130 tot 150 pk

Trekkerbouwer Deutz-Fahr introduceert deze week in het Duitse Lauingen de nieuwe 6.4 trekkerserie bestaande uit drie modellen met een vermogen van 99 tot 114 kW (136 tot 156 pk). Er kan gekozen worden tussen twee transmissies: de RVshift of de continu variabele TTV.

Trekkerbouwer Deutz-Fahr introduceert deze week in het Duitse Lauingen de nieuwe 6.4 trekkerserie bestaande uit drie modellen met een vermogen van 99 tot 114 kW (136 tot 156 pk). Er kan gekozen worden tussen twee transmissies: de RVshift of de continu variabele TTV.

De 6130.4, 5140.4 en 6150.4 halen hun vermogen uit een viercilinder Farmotion 45 motor. Het hydraulische systeem heeft een standaard opbrengst van 90l/min, optioneel is een loadsensing pomp die 120 l/min levert. De achterhef tilt 5.870 kg. Het hefvermogen is optioneel 9.170 kg. Op de optielijst staat ook een fronthef die 3.000 kg aankan. Alle drie de modellen hebben een aftakas (540/540Eco/1.000 tpm) aan de achterzijde. Een 1000 toeren frontaftakas is een optie.

De nieuwe Deutz-Fahr trekkerserie kan geleverd worden met de RVshift transmissie. De bak, die op de Italiaanse beurs komende maand kan rekenen op een Innovatie Award, heeft 20 versnellingen voor- en 16 achteruit. De rijsnelheid ligt standaard tussen de 1,5 en 50 km/h. Een kruipbak is optioneel. Met behulp van het zogenoemde elektronische APS-systeem wordt automatisch met het meest efficiënte toerental gereden.

De andere keuze is de continu variabele TTV. De gewenste snelheid kan worden geselecteerd met de MaxCom-joystick, waarna de chauffeur de trekker met het gaspedaal op die snelheid kan brengen. De rij- of werksnelheid kan worden aangepast door de joystick naar voren of achteren te bewegen. Een elektrohydraulische omkeer is standaard.

De drie modellen kunnen worden uitgerust met een MaxiVision cabine in drie verschillende varianten. De basiscabine is verkrijgbaar op de RVshift modellen en gaat gepaard met drie of vier regelventielen. De MaxiVision+ is leverbaar op zowel de RVShift als de TTV modellen en heeft onder meer twee mechanische en twee elektrohydraulische regelventielen. De derde keuze is de MaxiVision Pro met volledig elektrische regelventielen en een 12-inch beeldscherm op de armleuning waarop extra functies als isobus te bedienen zijn. Voor elke cabine geldt dat ze luchtgeveerd zijn en zijn voorzien van fors grotere  spiegels, een vooruit die open kan, smartphone- en tablethouders, een koelbox, een DAB+ radio en een nieuw geluidssysteem.

De 6.4-serie heeft elektrohydraulische vierwielaandrijving en een sperdifferentieel. Een geveerde vooras, een elektronische parkeerrem en het EasySteer stuursysteem behoren tot de standaarduitrusting.  

Gerelateerde artikelen