Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Gewasverzorging

DRT- en DRD-lijst uitgebreid

De lijsten met driftreducerende spuittechnieken (DRT) en driftreducerende doppen (DRD) zijn uitgebreid. Dat maakt de Technische Commissie Techniekbeoordeling (TCT) bekend.

De lijsten met driftreducerende spuittechnieken (DRT) en driftreducerende doppen (DRD) zijn uitgebreid. Dat maakt de Technische Commissie Techniekbeoordeling (TCT) bekend.

De DRT-lijst is uitgebreid met de volgende spuittechnieken:

  • Dominiak dwarsstroomspuit Streamline met Driftreductiesysteem (DRS)
  • Dominiak dwarsstroomspuit Rechte mast en Hollandse mast met Driftreductiesysteem (DRS) in DRT-klasse 99%

De DRD-lijst is uitgebreid met de volgende spuitdoppen:

  • TeeJet AITTJ60-11005VP
  • HARDI NanoDrift ND 02, 025, 03 en 05
  • Agrotop TurboDrop TD-XL-D 110-02
  • Agrotop TurboDrop TD-XL 80-015 en 80-02.

Verder is in de DRD-lijst voor een aantal spuitdoppen de vervaldatum met 5 jaar verlengd of een opgebruikdatum in de DRD-lijst opgenomen.

De Technische Commissie Techniekbeoordeling (TCT) heeft na beoordeling van een aanvraag met onderbouwing aangeleverd door Dominiak Fruitmachines, de spuittechniek Dominiak dwarsstroomspuit Streamline met Driftreductiesysteem (DRS) met een hoogte van 2,88 meter in combinatie met spuitdoppen DRD-klasse 95% en aangepaste instellingen van de luchtondersteuning in de buitenste 6 rijpaden ingedeeld in de DRT-klasse 99%. De spuitdoppen op het ronde deel aan de bovenkant van de spuitmachine (3 doppen links en 3 doppen rechts) moeten dicht zijn en mogen dus niet worden gebruikt. Overige instellingen zijn een maximaal toerental van 270 rpm op de aftakas, lage luchtinstelling, eenzijdig bespuiten van de buitenste fruitgewasrij, alleen perceel inwaarts en een maximale rijsnelheid van 8 km/uur.

Verder heeft de TCT  de spuittechniek Dominiak dwarsstroomspuit Rechte mast (met een hoogte van 3,00 of 3,20 meter) en Hollandse mast (met een hoogte van 3,00 meter) met Driftreductiesysteem (DRS) in combinatie met spuitdoppen DRD-klasse 95% en aangepaste instellingen van de luchtondersteuning in de buitenste 6 rijpaden ingedeeld in de DRT-klasse 99%. Overige instellingen zijn volledig geopende luchtgeleidingskleppen bovenop de dwarsstroomspuit, een maximaal toerental van 270 rpm op de aftakas, lage luchtinstelling, eenzijdig bespuiten van de buitenste fruitgewasrij, alleen perceel inwaarts en een maximale rijsnelheid van 8 km/uur.

Bekijk de volledige lijsten hier.

Gerelateerde artikelen