Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Zomertour

VIDEO | De zesde dag van Zomertour 2023

De laatste dag van de Zomertour begint op de camping van familie De Ridder op Texel. Jasper en Chris gaan op het eiland op bezoek bij loonbedrijf Van der Star, ze bekijken de fritillariarooier van Daan Terpstra en rijden met de trekker over het strand. Daarna rijden de redacteuren naar het eindpunt van de Zomertour; de vuurtoren van De Cocksdorp.

De laatste dag van de Zomertour begint op de camping van familie De Ridder op Texel. Jasper en Chris gaan op het eiland op bezoek bij loonbedrijf Van der Star, ze bekijken de fritillariarooier van Daan Terpstra en rijden met de trekker over het strand. Daarna rijden de redacteuren naar het eindpunt van de Zomertour;…

De Zomertour-combinatie stond de vijfde nacht bij De Boerenjongens van Texel op Camping Nieuw Duinoord. De eigenaar van de camping is familie De Ridder. Naast de camping hebben zij ook een akkerbouwbedrijf. Aan het begin van dag 6 gaan zij aardappels poten op een nabijgelegen perceel. Jasper en Chris nemen een kijkje. Daarna rijden de redacteuren naar loonbedrijf Van der Star in Oosterend (NH.). Eigenaar Bart van der Star laat tijdens een korte rondleiding zijn machines zien. Daarna rijden de heren terug naar Den Hoorn (NH.). Daar is teler Daan Terpstra fritillariabollen aan het rooien met een zelfgebouwde rooimachine. Onderweg ontvangen de redacteuren een uitnodiging om bij de nieuwe trekker van de KNRM van De Cocksdorp (NH.) te komen kijken. Die uitnodiging slaan ze uiteraard niet af. Bij de KNRM kunnen de heren ook met de trekker het strand op. Na een bezoekje aan het strand, rijden de redacteuren door naar het noordelijkste puntje van Texel; de vuurtoren van De Cocksdorp. Dat is het eindpunt van Zomertour 2023.

Bekijk nu de video van dag 6 van de Zomertour:

632 km door Nederland

Redacteuren Jasper Lentz en Chris Vlaanderen rijden met een Massey Ferguson 8S.305 van Cadzand (Z.) naar De Cocksdorp (NH.). De nachten brengt het duo door in een tentje die op een aardappelkist in de hef van de trekker hangt. Het doel van de roadtrip is om zoveel mogelijk leuke en interessante verhalen te verzamelen voor vakblad LandbouwMechanisatie. In totaal leggen de redacteuren maar liefst 632 kilometer af. Tijdens de reis maken ze een dagelijkse podcast en produceren ze meerdere video’s.

Wil je alle Zomertour-verhalen lezen? Klik hier voor het zomernummer.