Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Bewaring

Nieuwe stortbunkers van Grimme

Machinebouwer Grimme komt met nieuwe stortbunkers. De RH20, RH24 en RH28 zijn niet alleen qua uiterlijk aangepast, ook hebben de bunkers een hogere capaciteit.

Machinebouwer Grimme komt met nieuwe stortbunkers. De RH20, RH24 en RH28 zijn niet alleen qua uiterlijk aangepast, ook hebben de bunkers een hogere capaciteit.

Die hogere capaciteit wordt bereikt door de 10 cm hogere bunkers. Daarnaast is de hellingshoek kleiner geworden. De snelheid van de bodem kan worden ingesteld van 0,2 tot 6 meter per minuut. De instort is 10 cm breder waardoor het inrijden makkelijker is geworden.

Grimme levert bij de nieuwe stortbunker ook de nieuwe isobus-bediening IBX 300. Optioneel wordt er een bedieningsterminal geleverd waarmee onder andere rollentoerental, rollenafstanden en hellingshoek ingesteld kan worden. Met de nieuwe functie Remain Control kan ingesteld worden hoeveel product in de bunker blijft zodat bij het opnieuw vullen van de stortbunker het product niet direct op de bunkerbodem valt.

De functie Vario Clean moet zorgen voor een betere reiniging. De rollen voor en achter de trap kunnen licht hellend afgesteld worden, waardoor de verblijftijd van het product op de rollen verlengd kan worden en daarmee de reinigingstijd verhoogd wordt. Ook niet is de functie Turbo Clean waarmee de spiraalrollen tegen de productstroom in kunnen draaien, zodat het grootste deel van de gereinigde grond op de grondafvoerband en op de bunkerbodem landt en niet op de productafvoerband.

Gerelateerde artikelen