Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
GRIMME groep
Favoriet

De nieuwe REXOR

De REXOR-serie is voor campagne 2022 fundamenteel herzien. In de nieuwe REXOR 6200 met 30m³ en REXOR 6300 met 45m³ bunkerinhoud zijn meer dan 20 jaar ervaring en vele klantwensen geïntegreerd.

De REXOR-serie is voor campagne 2022 fundamenteel herzien. In de nieuwe REXOR 6200 met 30m³ en REXOR 6300 met 45m³ bunkerinhoud zijn meer dan 20 jaar ervaring en vele klantwensen geïntegreerd.

Met het nieuw ontwikkelde rooi-aggregaat, de chauffeur ontlastende bedienings- en assistentiesystemen en het nieuwe design worden nieuwe maatstaven gezet op het gebied van prestatie, zuinigheid en comfort.

Het nieuwe rooi-aggregaat

Het innovatieve rooi-aggregaat beschikt standaard over 7 reinigingsrollen die voor krachtiger- en meer reiniging zorgen. Dankzij het buitenliggende frame heeft de chauffeur altijd ongehinderd zicht op de rollentafel en de gehele rooi-inrichting.

Zowel de rooiwielen als de rooischaren zijn uitgerust met een onderhoudsvrije aandrijving en een nieuwe onderhoudsvrije constant-nakopper, die door het lagere eigen gewicht veel behendiger en sneller werkt.

Alle hakselaarvarianten worden nu geleid door sleeptasters voor de klepelas, wat altijd kan zorgen voor een optimale ontbladering met verminderde slijtage.

De nieuwe rooiwielen

De nieuwe versie heeft 4 in plaats van 2 bietentasters, die ook als hoogtetasters kunnen worden gebruikt en daardoor nog preciezer in de rij en op de optimale hoogte kunnen worden geleid. Deze ontlast de chauffeur en verbetert het sturen van de Autopilot bij bochten rijden. Met dit nieuwe concept voor de hoogteregeling is er geen tastwielas tussen de hakselaar en de rooiwielen nodig. Dit verbetert het zicht in het rooi-aggregaat beduidend, vermindert het gewicht en reduceert de slijtage tot een minimum.

Alles in de gaten en direct voor het grijpen

De nieuwe REXOR is met de ISOBUS-bedieningsterminal CCI 1200 en het GRIMME SmartView videosysteem uitgevoerd. De GRIMME Digital Interface (GDI) biedt de chauffeur bovendien verbeterd overzicht over de in te stellen parameters.

Met de GRIMME SmartView en de unieke functies, zoals de “Slow-Motion” modus, kan de gebruiker alle gewenste videobeelden eenvoudig in slow motion laten afspelen, om het actuele rooiresultaat te bewaken.

Met de zoomfunctie kan de gebruiker zelf instellen, welk gedeelte van het hele videobeeld wordt weergegeven.

Om alle belangrijke videobeelden tegelijkertijd in beeld te hebben, kan de gebruiker tot 8 camerabeelden weergeven op de 12 inch touchscreen monitor.

Verbinding met myGRIMME

Standaard beschikt de nieuwe REXOR over een telemetrie-eenheid, zodat een verbinding met het eindklantenportaal myGRIMME mogelijk is.

De module “Live Information” toont de gebruiker de actuele werkstatus op de computer resp. op een ander mobiel apparaat. Dit is een voordeel bij de planning van de afvoerlogistiek of verdere werkplanning.

Met de module “myJobs” worden opdrachten automatisch gedocumenteerd en chronologisch opgeslagen. In elke opdracht worden gegevens zoals bijv. werktijden, verbruik en werkprocessen opgeslagen. Er bestaat bovendien de mogelijkheid, na afsluiting van een opdracht overige gegevens zoals bijv. klantnaam en veldnaam op te slaan. De gegenereerde gegevens kunnen later worden gebruikt in een Farm-Management-Systeem en bieden zo een optimale basis voor de facturering.

De verbinding met myGRIMME biedt een directe interface naar de agrarische software AGRARMONITOR, waarmee loonwerkers en boeren hun opdrachten eenvoudig kunnen beheren en documenteren.

Gerelateerde artikelen