Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Kverneland
Favoriet

Kverneland Multirate – voor eenvoudig en kosteneffectief strooien

Het efficiënt beheer van meststoffen is een belangrijke factor voor een winstgevend bedrijf. Om de productiviteit en output te verhogen is meer precisie in de landbouw nodig. Het wordt steeds belangrijker om binnen een werkbreedte meerdere doseringen toe te passen. Om de juiste hoeveelheid meststof op een specifieke plaats te strooien, is het nodig om binnen de werkbreedte een andere dosering te hanteren.

Het efficiënt beheer van meststoffen is een belangrijke factor voor een winstgevend bedrijf. Om de productiviteit en output te verhogen is meer precisie in de landbouw nodig. Het wordt steeds belangrijker om binnen een werkbreedte meerdere doseringen toe te passen. Om de juiste hoeveelheid meststof op een specifieke plaats te strooien, is het nodig om…

De Kverneland GEOSPREAD strooiers kunnen het strooibeeld aanpassen aan de gevraagde dosering per sectie. Afhankelijk van de perceelvariatie en de variabele taakkaart kunnen tot 8 secties worden gebruikt. Dit betekent een nauwkeurige toepassing van nutriënten, een betere opbrengst en lagere kosten.

Multirate is de applicatie om een Kverneland GEOSPREAD strooier perfect de meststof te laten verstrooien precies op de juiste plek in de juiste hoeveelheid. Met Multirate kan er zowel links als rechts een verschillende gift gestrooid worden. Dit wordt gedaan op basis van satellietbeelden die omgezet zijn in een taakkaart. Dit is belangrijk, omdat er hiermee heel precies gestrooid kan worden. Zo krijgt het gewas precies de juiste hoeveelheid meststof en kan er aanzienlijk bespaard worden op kosten en meststoffen.

Wilt u meer info? Klik hier om contact op te nemen met Kverneland Group Benelux

Gerelateerde artikelen