Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X

2021 – 7/8


Nummer 0708
Jaargang 72

Bekijk het vakblad digitaal

(inloggen vereist)

Alleen toegang met een Plus- of Totaal-abonnement

Nu aanvragen

Artikelen uit dit nummer (2021 – 7/8)

afbeelding

Opnieuw zelf sturen

19-08-2021 | 4 minuten Albert van der Horst

Grote trekkerfabrikanten frustreren de ontwikkeling van autonome trekkers, meent Gerrit Kurstjens. ‘Ze kunnen meer verdienen aan traditionele modellen.’ Achter het stuur van de trekkers die tot voor kort autonoom op zijn Australische bedrijf rondreden, zit nu weer een chauffeur.

afbeelding

Homburg Garford Spotsprayer – Opslagkiller

13-08-2021 | 5 minuten Albert van der Horst

Homburg Holland denkt met de Spotsprayer van Garford het antwoord in handen te hebben tegen aardappelopslag. Dit jaar test de importeur de machine in verschillende gewassen. In oktober gaat de machine in de verkoop.

afbeelding

Compacte middenklasser krijgt flinke update – Meer dan facelift

09-08-2021 | 8 minuten Frank Rijnsburger

De 5-serie van Massey Ferguson was toe aan een opfrisbeurt en een Stage V-motor. Naast meer keuze aan opties werden er flink wat zaken aangepakt. We reden met het topmodel van de 5S.135 en de instapper van de 5S.115.

afbeelding

Een robotleven

09-08-2021 | 4 minuten Gertjan Zevenbergen

De Naio Oz is de oudste in Nederland beschikbare robot. Vooral boomkwekers zetten de machine in. Stefan Roelands van boomkwekerij De Minoor in Wernhout (NB.) is één van hen. “Je moet nauwkeurig werken”, geeft hij aan.

afbeelding

John Deere T-serie – Gezonde eetlust

26-07-2021 | 7 minuten Redactie

De T is nog de enige maaidorserserie van John Deere met schudders. Volgens gebruikers hebben de machines een heel gezonde eetlust. De capaciteit van de kleinste vijfschudder zou net zo hoog liggen als die van oudere machines met zes schudders.

afbeelding

Ervaringen en verwachtingen – Robotpioniers

14-07-2021 | 10 minuten Wilbert Beerling

Zonder pioniers komt de ontwikkeling van nieuwe machines geen stap dichter bij de praktijk. Maar pionieren is vallen en opstaan. Dat blijkt ook nu weer uit de ervaringen van de eerste Nederlandse gebruikers van de inmiddels commercieel beschikbare veldrobots.

afbeelding

Eén machine voor warmte en kou

05-07-2021 | 5 minuten Redactie

Als sommige producten moeten worden gekoeld en andere moeten worden verwarmd, kun je kiezen voor een koelinstallatie, waarvan de warmte zoveel mogelijk wordt hergebruikt.

afbeelding

New Holland T6.180 – Klasbak

04-07-2021 | 9 minuten Frank Rijnsburger

De Dynamic Command-transmissie kenden we al uit de T6. Sinds vorig jaar bouwt New Holland de bak ook in de compacte T5-serie. En daarmee heeft New Holland iets exclusiefs in handen. Op de identieke modellen van concerngenoten Case IH en Steyr is de bak niet leverbaar.

afbeelding

Wensenlijstje

02-07-2021 | 2 minuten Gertjan Zevenbergen

Als je mijn zoon Stein vraagt wat hij het liefst wil eten, staan pannenkoeken met stroop en spek bovenaan zijn lijstje. Yvonne gaat voor een couscoussalade en mij kun je wakker maken voor een zuurkoolovenschotel. Met gehakt… Zoveel mensen, zoveel wensen. Dat zie je ook als je de resultaten van onze enquête naar de landbouwrobot […]