Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X

2023 – 5


Nummer 05
Jaargang 74

Bekijk het vakblad digitaal

(inloggen vereist)

Alleen toegang met een Plus- of Totaal-abonnement

Nu aanvragen

Artikelen uit dit nummer (2023 – 5)

afbeelding

Carré Econet – Slimme schoffel

30-05-2023 | 5 minuten Albert van der Horst

De Franse fabrikant Carré heeft met de Econet een schoffelmachine in huis met een robuust, stijf frame. Dat komt de schoffelprecisie ten goede. Gebruikers waarderen de slimme vondsten van de fabrikant. De machine is niet de lichtste, maar wel prettig compact.

afbeelding

Snelle aan-uittechniek

26-05-2023 | 3 minuten Redactie

PWM-techniek op de spuit maakt het mogelijk om in het veld onafhankelijk van rijsnelheid plaatsspecifiek middel te doseren. Razendknappe techniek. Maar hoe werkt zij eigenlijk?

afbeelding

Hoog en droog – Trekker voor specialistisch werk

24-05-2023 | 1 minuut Albert van der Horst

Medewerker Thijs Maandonks van John Deere-dealer Kraakman in Reusel (NB.) brengt de spoorbreedte van een John Deere 6155MH terug van 195 naar 185 cm. De trekker heeft standaard af fabriek een bodemvrijheid van 74 cm, vertelt werkplaatschef Paul Schepens. Met die eigenschappen is de trekker onder andere interessant voor specialistisch werk bij aspergetelers en boomkwekers.

afbeelding

Kioti HX1401 – Vedergewicht

22-05-2023 | 6 minuten Frank Rijnsburger

Lange tijd had Kioti geen serieuze trekker in de klasse boven 73 kW (100 pk). De HX-serie loopt binnenkort tot 105 kW (140 pk) en dat was voor ons reden genoeg om een prototype van topmodel HX1401 tegen het licht te houden.

afbeelding

Barrière opheffen – Werktuigen om korst te breken

19-05-2023 | 9 minuten Chris Vlaanderen

Na hevige regenval kan er in het voorjaar korstvorming optreden, waarvan een kiemplantje hinder ondervindt. Er zijn verschillende werktuigen die de korst kunnen breken. Welke technieken zijn er, hoe werken ze en wanneer moet je actie ondernemen?

afbeelding

Deutz-Fahr 6150.4 TTV – Vierpitter

17-05-2023 | 6 minuten Gertjan Zevenbergen

Trekkerbouwer Deutz-Fahr introduceerde vorig jaar de compacte 6.4 viercilindertrekkerserie met een relatief laag eigen gewicht. De drie modellen zijn voorzien van een traploze transmissie of een door software gemanipuleerde RV-shift-transmissie. Dan is het net een zeer soepelschakelende fullpowershift.

afbeelding

Vloer is de basis

16-05-2023 | 5 minuten Redactie

Een betonvloer is de basis voor elke werktuigenberging of bewaring. Niet alleen hóe die wordt gestort is van belang. Al tijdens het ontwerp moeten keuzes worden gemaakt die van invloed zijn op het eindresultaat.

afbeelding

Precies voor weinig – Zelfbouw-correctiesignaal bespaart kosten

11-05-2023 | 4 minuten Gertjan Zevenbergen

Bij een uitdijende werktuigenvloot met gps kunnen de jaarlijksterugkerende abonnementskosten van het rtk-correctiesignaal flink oplopen. Wie zelf een ntrip-basisstation bouwt, is goedkoper uit. Daarvoor moet je technisch wel een beetje onderlegd zijn.

afbeelding

Spatvrij – CTS-systemen met Easyconnect

09-05-2023 | 10 minuten Albert van der Horst

Sneller, veiliger en gemakkelijker. Dat zijn de troeven van een gesloten vulsysteem (CTS) op de spuit. LandbouwMechanisatie vergelijkt drie gesloten vulsystemen die op dit moment verkoopklaar zijn én die overweg kunnen met de universele Easyconnect-dop.

afbeelding

‘Heftruck voor erbij’

05-05-2023 | 1 minuut Frank Rijnsburger

Tim de Jong heeft samen met zijn vader een bloembollenkwekerij in Noordwijkerhout (ZH.). Van het najaar tot in het voorjaar is het broeien en snijden van hyacinten een belangrijke activiteit. “Ik zocht vorig jaar een heftruck ‘voor erbij’”, vertelt Tim de Jong.

afbeelding

Thomas Hieltjes, Eox Tractors: ‘De trekkerproductie draait weer’

03-05-2023 | 5 minuten Chris Vlaanderen

Twee investeerders namen vorig jaar de failliete boedel van H2Trac over. De trekkerbouwer kreeg een nieuwe naam en een nieuw management. Commercieel directeur Thomas Hieltjes vertelt over de veranderingen en ambities van Eox Tractors. ‘Dit jaar gaan we vier Eox-trekkers bouwen.’

afbeelding

Kverneland Ecomat On-land – Bovenover schillen

01-05-2023 | 3 minuten Albert van der Horst

Kverneland had al de ondiep werkende Ecomat-ecoploeg in het programma. Maar daarmee moest je met één wiel in de voor rijden. Nu heeft de fabrikant ook een variant waarmee je bovenover kunt ploegen.

afbeelding

VIDEO: CTS-systemen met Easyconnect

28-04-2023 | 1 minuut Jasper Lentz

Sneller, veiliger en gemakkelijker. Dat zijn de troeven van een gesloten vulsysteem (CTS) op de spuit. LandbouwMechanisatie vergelijkt drie gesloten vulsystemen die op dit moment verkoopklaar zijn én die overweg kunnen met de universele Easyconnect-dop.

afbeelding

Hobbyen

28-04-2023 | 2 minuten Gertjan Zevenbergen

Als het werk op de redactie of de boerderij het toelaat, mag ik graag een beetje hobbyen. Naar aanleiding van een bezoekje aan een oud-collega heb ik het plan opgevat een eigen rtk-gps baken te bouwen.