Italiaans maaien met afstandbesturing

mdb-maehraupe-green-climber-2De Italiaanse fabrikant MDB introduceert een op afstand bestuurbare maaier voor op steile hellingen. De ‘groene klimmer’, zoals de machine wordt genoemd, is beschikbaar met een 29 kW (40 pk) en een 36 kW (50 pk) dieselmotor.

Volgens de makers kan de machine maaien op steile hellingen van maximaal 70 graden. De messen van de maaier zouden takken met een dikte van acht centimeter aan kunnen. De spoorbreedte van de machine kan hydraulisch aangepast worden.

MDB heeft de maaier ontwikkeld omdat er volgens de onder steeds zwaardere omstandigheden gemaaid moet worden. Om fysiek zwaar werk te besparen en om aan alle veiligheidsvoorschriften te voldoen kunnen gemeenten, wegbeheerders en bosbeheerder nu op afstand maaien.

mdb-maehraupe-green-climber-1

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email
Mis geen enkel bericht met de Tuin en Park Techniek nieuwsbrief
E-mail:

Reacties zijn gesloten.