Eerste ATV’s met rolbeugel voor veiligheid

In Australië worden ATV’s al langer uitgerust met een rolbeugel. Deze week zijn in Engeland de eerste twee exemplaren met een dergelijke veiligheidsmaatregel verkocht. Het gaat om twee Yamaha’s YFM 450.

De oorsprong van de rolbeugel op all terrain vehicles ligt in Australië. Daar worden op boerenbedrijven veel quads gebruikt en is, omdat het aantal dodelijke ongelukken met zo’n voertuig relatief hoog is, het systeem op ATV’s gebouwd. In 2013 zijn er 43 mensen om het leven in Australië en Nieuw Zeeland door een ongeluk met een ATV.

De rolbeugel is gemaakt van plastic en een spansysteem van nylon. De buitenlaag is gemaakt van neopreen, een elastisch rubber. De rolbeugel is geschikt voor voertuigen tot 500 kg. De beugel kost zo’n 1.000 euro.

ATV_rolbeugel

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email
Mis geen enkel bericht met de Tuin en Park Techniek nieuwsbrief
E-mail:

Reacties zijn gesloten.