Wat je moet weten over maaidraad

Maaidraad is er in vele soorten en maten. Een vierkante maaidraad heeft een scherpere snijkant dan een ronde en snijdt daardoor agressiever. Voor het maaien van braamstruiken en opslag van bomen komt er draad met een agressieve gekartelde snijkant aan te pas.

Maaien

Soms wordt maaidraad gekozen, of in ieder geval herkend, op kleur. Maar kleur doet er feitelijk niet toe. De details maken het verschil. Een getwiste draad maait niet beter dan een vierkante draad, maar maakt minder lawaai.

Maaidraad slijt en komt daardoor in het milieu terecht. Dat je er niet veel van terugvindt komt omdat kunststof door verharding na verloop van tijd verbrokkelt. Maar onzichtbaar betekent niet dat het er niet is. Er bestaan biologisch afbreekbare kunststoffen. Sinds kort bestaat er biologisch afbreekbaar maaidraad. Hoe goed die het in de praktijk doet, kunnen de Nederlandse hoveniers en aannemers dit jaar proberen. Welk merk de biologische draad heeft geïntroduceerd, welke concurrerende namen zich bezig houden met maaidraad en meer over de toepassingen van maaidraad lees je in vakblad Tuin en Park Techniek. Nog geen abonnee?Start nu met een proefabonnement

 
Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email
Mis geen enkel bericht met de Tuin en Park Techniek nieuwsbrief
E-mail:

Reacties zijn gesloten.