Favoriet

Verzorging

Viking-maairobots voor kleinere gazons

Viking komt met twee nieuwe robotmaaiers, de iMow MI 422 en MI 422 P. De maaibreedte van 20 centimeter maakt deze robots geschikt voor kleinere gazons en hellingen tot 40 procent.

Tuinmachinefabrikant Viking komt met twee nieuwe robotmaaiers, de iMow MI 422 en MI 422 P. Een maaibreedte van 20 centimeter maakt deze robots geschikt voor kleinere gazons en hellingen tot 40 procent.

De iMow 422 weegt 9 kg en maait 20 centimeter breed. Op één acculading maait de robot een oppervlak tot 500 vierkante meter, aldus de fabrikant. Zodra de accu bijna leeg is, rijdt de robot terug naar het laadstation. Dit laadstation is digitaal gekoppeld aan de robot. Het stelen van de robot is daardoor zinloos.

Accu

Beide maaiers hebben een Li-ion-accu van Stihl. Overigens is de accu van de MI 422 P is krachtiger. Deze robotvariant maait maximaal 1.000 vierkante meter. Overigens weegt deze maaier een kilo zwaarder. Met behulp van de drukknoppen naast het LCD-display stelt de gebruiker de maaimomenten in.

Draairichting

Beide robots hebben een mulchmes die aan beide kanten geslepen is. Bij iedere maaibeurt wisselt de draairichting van het mes. Zo slijt het mes gelijkmatig en blijft het lang scherp, aldus de fabrikant. De kantelsensor past de rijsnelheid van de robot aan naar de hellingshoek van het gazon. Het maaibeeld blijft hierdoor gelijk.

mi-422-presse

Gerelateerde artikelen