Agritec reiniger veegt kunstgras schoon

De Duitse werktuigfabrikant Agritec toont op de GaLaBau een nieuwe kunstgrasreiniger, de NTS140. De reiniger veegt het vuil van het gras en verdeelt het instrooimateriaal gelijkmatig over het veld.

Het kunstgrasreiniger bestaat uit een tandenbalk, twee loopwalsen, een roterende borstel en een bezem. De tandenbalk haalt het instrooimateriaal los en trilt het vuil naar boven. De roterende borstel veegt het mos en aanslag van de grassprieten. Dit voorkomt een gladde grasmat.

Opvangbak

De borstel veegt het vuil in de opvangbak. De bodem van de bak bestaat uit een zeefplaat. Dankzij de trillende beweging van de bak valt het instrooimateriaal terug op het veld. Via een spiegel achterop het werktuig kan de chauffeur de opvangbak en de borstel in de gaten houden. De achterste bezem zorgt voor een gelijkmatige verdeling van het materiaal. Regenwater loopt hierdoor beter weg.

Accu

De kunstgrasreiniger heeft een werkbreedte van 140 cm en hangt in de driepunts hefinrichting van de trekker. De trekker moet over over een minimaal vermogen van 13,2 kW (18 pk) beschikken. De trekker drijft de borstel aan via de aftakas. Mocht je trekker geen aftakas hebben, dan kan de borstel ook elektrisch worden aangedreven. De fabrikant bouwt dan een accu op het werktuig. Op één acculading draait de borstel acht tot tien uur, aldus de fabrikant.

Prospekt_NTS140_2015.indd

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en Tuin en Park Techniek zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!
Mis geen enkel bericht met de Tuin en Park Techniek nieuwsbrief
E-mail:

4 Reacties op Agritec reiniger veegt kunstgras schoon

 1. Avatar Gert-Wessel van Staalduijnen schreef:

  “De borstel drijft de trekker aan via de aftakas” dit heb ik nog niet zo vaak gezien. Andersom is toch wat gebruikelijker.

  • Chris Vlaanderen Chris Vlaanderen schreef:

   Hallo,

   Hartelijk bedankt voor uw reactie. We hadden helaas een foutje gemaakt in de tekst. Het bericht is aangepast.

   Chris Vlaanderen

 2. Avatar Jos schreef:

  Dat zal dan een zuinige trekker wezen wanneer deze door de borstel wordt aan gedreven.
  Werkt dit als een perpetuum mobile??

  • Chris Vlaanderen Chris Vlaanderen schreef:

   Hallo,

   Hartelijk bedankt voor uw reactie. We hadden helaas een foutje gemaakt in de tekst. Het bericht is aangepast.

   Chris Vlaanderen