GTH 2017: Major-cirkelmaaier voor glooiende terreinen

Zonna uit Beilen toont op Groentechniek Holland de nieuwe Major Contoura. Zoals de serieaanduiding al verklapt is deze cirkelmaaier geschikt voor glooiende terreinen.

De Contoura bestaat uit drie maaidekken. De machine heeft een totale werkbreedte van 3,60 meter. In transportstand is de maaier 2,14 meter breed. De dekken kunnen onafhankelijk van elkaar op en neer bewegen. De dekken volgen middels een rol voor en achter op ieder dek de bodem. De maaihoogte pas je aan door de rol hoger of lager in te stellen. De maaihoogte is instelbaar van 10 tot 110 millimeter.

Kort draaien

De aandrijving verloopt niet via v-snaren maar volledig via tandwielkasten. Dankzij het wielstel kun je de dekken heffen zonder de aandrijving uit te schakelen. Doordat het wielstel ver achterop de machine zit, kun je kort draaien. Voor de machine heb je een trekker nodig met een vermogen van 33,1 tot 55,1 kW (45 tot 75 pk). De machine weegt 1.395 kilo.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en Tuin en Park Techniek zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!
Mis geen enkel bericht met de Tuin en Park Techniek nieuwsbrief
E-mail:

Reacties zijn gesloten.