Nieuwe getrokken veegwagen van Wiedenmann

De Duitse fabrikant Wiedenmann komt met de Super 1300 S. Deze nieuwe veegwagen heeft een werkbreedte van 130 cm en vangt het materiaal op in een 1,6 m³ grootte container.

De Super 1300 S is vooral geschikt voor het opvegen van maaisel, verticuteerresten en bladeren. Twee rolborstels draaien met 860 toeren per minuut. Door de roterende beweging ontstaat er zuiging, waardoor het materiaal wordt opgezogen. Het veegdek is voorzien van een zweefstand, waarbij hij de oneffenheden in de bodem volgt.

Hoogkiepfunctie

Het opgezogen materiaal komt in de 1,6 m³ grootte container terecht. Deze bak kun je hydraulisch kiepen. Ook kun je de bak op maximaal 170 cm hoogte direct in een aanhanger of kieper lossen.

650 kg

De Super 1300 S weegt met een lege container ongeveer 650 kg. Met de machine kun je in totaal 400 kg aan maairesten verzamelen. Je trekker moet wel een vermogen hebben van minimaal 11 kW (15 pk). De zuigwagen is 2,8 meter lang, 1,7 meter breed en 1,67 meter hoog.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email
Mis geen enkel bericht met de Tuin en Park Techniek nieuwsbrief
E-mail:

Reacties zijn gesloten.