Favoriet

Sportveldonderhoud

Vredo pakt design doorzaaiers aan

Machinefabrikant Vredo heeft alle machines uit de Fine Turf-serie een nieuw design gegeven. De doorzaaimachines zijn onder andere voorzien van een nieuwe zaadtank en een spindel voor het afstellen van de dosering.

Machinefabrikant Vredo heeft alle machines uit de Fine Turf-serie een nieuw design gegeven. De doorzaaimachines zijn onder andere voorzien van een nieuwe zaadtank en een spindel voor het afstellen van de dosering.

De fabrikant uit Dodewaard pakte vooral de zaadtank aan. De tank kreeg een gestroomlijnder uiterlijk. Hierdoor glijdt het graszaad eenvoudiger naar het nokkenrad. Verder is de tank voorzien van nieuwe bestickering en led-verlichting. Verder heeft de klep tegenwoordig een ronde vorm. Dankzij een gasveer kan de klep open blijven staan. Een rooster in de tank zeeft het zaad. Ook is het mogelijk om zaadzakken te vervoeren in de tank. Hierbij voorkomt het rooster dat de roeras beschadigd.

Afdraaiproef

De dosering stel je traploos in met een spindel. Hierdoor stel je de dosering nauwkeuriger en eenvoudiger in, aldus de fabrikant. Voor het uitvoeren van de afdraaiproef moest je voorheen aan het stappenwiel draaien. Dankzij een draaihendel is dat niet meer nodig. Een teller houdt het aantal omwentelingen bij. Je hoeft dus niet zelf te tellen.