Graskool Groningen zet bermgras om tot briketten

CharcoTec uit Mijdrecht en dochterbedrijf Vagroen doen een proef naar het omzetten van gemaaid bermgras tot briketten voor de barbecue. Voor dit onderzoek hebben zij het bedrijf Graskool opgericht in Groningen.

Om het bermgras tot briketten te verwerken gaat het bedrijf het gras drogen, fijnsnijden en persen tot briketten. Komend jaar wil het bedrijf 10 ton graskolen produceren. Hiervoor is 50 tot 75 ton bermgras benodigd. Verloopt de proef succesvol dan komt er bij afvalverwerking Stainkoeln in Groningen een installatie. Deze installatie zal 200 ton graskool per jaar gaan produceren. Provincie Groningen draagt een halve ton subsidie bij aan dit onderzoek.

Pekelwater

Het is niet de eerste keer dat men bermgras hergebruikt. Onder de naam ‘Grass2Gritt’ onderzoekt Provincie Noord-Holland of grassappen bruikbaar zijn voor het bestrijden van gladheid. De grassappen vormen de basis voor pekelwater.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en Tuin en Park Techniek zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!
Mis geen enkel bericht met de Tuin en Park Techniek nieuwsbrief
E-mail:

Reacties zijn gesloten.