Voertuig voor ‘ophalen’ hondenpoep

ABK, afvalophaalbedrijf in het Duitse Kiel, heeft een voertuig in gebruik genomen waarmee hondenpoep opgezogen kan worden. Kiel volgt daarmee de gemeente Berlijn die al langer met een dergelijk voertuig het hondenpoepprobleem te lijf gaat.

In 2017 heeft ABK 500 ton hondenpoep van de Kielse straten gehaald. In de stad zijn 300 plekken waar hondeneigenaren afvalzakjes kunnen pakken voor de uitwerpselen van hun huisdier. 200 vrijwilligers vullen die bakken jaarlijks met bijna ruim 3 miljoen zakjes. Maar alle moeite ten spijt, het werkt niet voldoende.

De gemeente Kiel heeft daarom besloten een elektrisch voertuig aan te schaffen waarmee het hondenpoepprobleem opgelost moet worden. Het voertuig, een Renault Twizy, gaat dagelijks de straat op. De Twizy heeft een door grote zuigventilator, waardoor het wat weg heeft van een groot uitgevallen stofzuiger. Op een acculading kan de vierwieler 120 kilometer rijden.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en Tuin en Park Techniek zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!
Mis geen enkel bericht met de Tuin en Park Techniek nieuwsbrief
E-mail:

Reacties zijn gesloten.