Favoriet

Maaien

Hightech laadstation voor Husqvarna-robotmaaiers

Naast een nieuwe maairobot introduceert Husqvarna ook het concept Zero, een hightech laadstation voor haar maairobots. Dit station laadt de robots die het gras in de openbare ruimte maaien, op met zonne-energie.

Naast een nieuwe maairobot introduceert Husqvarna ook het concept Zero, een hightech laadstation voor haar maairobots. Dit station laadt de robots, die het gras in de openbare ruimte maaien, op met zonne-energie.

Een zonnepaneel op het station wekt de elektriciteit op. Zodra de robots in het stations staan, schuiven er meerdere deuren rondom dicht. Zo staan de robots veilig en droog. In het laadstation zitten sensoren die onder meer de temperatuur, hoeveelheid neerslag en de luchtkwaliteit meten. In de poten van het station zitten bodemsensoren. Deze meten de gesteldheid van de ondergrond.

Sfeerverlichting

In de transparante buizen bovenop het station zit led-verlichting. De kleur van het licht moet voorbijgangers informatie geven over de energieniveau’s. Daarnaast moet het de omgeving sfeervoller maken, aldus de fabrikant.

Toekomst

Zero is een concept en zal voorlopig niet verkrijgbaar zijn. Met het concept laat Husqvarna zien welke kant de techniek komende jaren opgaat. Zo presenteerde de machinefabrikant vorig jaar het concept Solea, waarbij een drone meerdere maairobots naar het te maaien veld brengt.

Gerelateerde artikelen