Agritechnica 2019: Weidemann-snelwissel koppelt hydrauliekslangen automatisch aan

Op vakbeurs Agritechnica in Hannover stelt knikladerfabrikant Weidemann een snelwisselsysteem voor haar knikladers voor. Het opmerkelijke aan dit systeem is dat de hydrauliek voor de derde functie automatisch aankoppelt. Je hoeft dus niet af te stappen om de slangen aan te sluiten.

Het snelwisselsysteem wordt onder de noemer ECS (Easy Coupler System) op de markt gebracht. Bij het snelwisselsysteem zitten er flatface koppelingen in de onderste vergrendelpennen. Zodra je het aanbouwwerktuig vergrendelt, koppelt tegelijkertijd de hydrauliek aan. De olie stroomt via de ene pen naar het werktuig en via de andere pen retour. De gebruikelijke hydrauliekkoppelingen zitten ook op de machine. Zo kun je aanbouwwerktuigen zonder ECS alsnog aankoppelen.

Drie werktuigen

De bediening van het snelwisselsysteem is eenvoudig. Je hoeft geen extra knop of hendel in te drukken om de hydrauliek aan te sluiten. Het systeem is een optie op de modellen: 1140, 1160, 1160 eHoftrac, 1260, 1280, 1380 en T4512. Een krokodillenbek, grijpbak en 4-in-1 laadbak zijn de eerste aanbouwwerktuigen die voorzien zijn van ECS.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en Tuin en Park Techniek zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!
Mis geen enkel bericht met de Tuin en Park Techniek nieuwsbrief
E-mail:

Reacties zijn gesloten.