Volledig elektrische Farmtrac-trekker eind juli in Nederland

Op GroenTechniek Holland, september 2019 in Biddinghuizen, was er al een pre-productiemodel van de Farmtrac FT20E te zien. Eind juli komt het definitieve model van de elektrische compacttrekker naar Nederland. Volgens Ton van Dam, vertegenwoordiger van importeur Herco Machinery, is deze versie een klein beetje anders. “Een aantal hendels en knoppen zitten op een andere plek”, aldus Van Dam.

Aanvankelijk zou importeur Herco Machinery de trekker in april al binnen krijgen. Door het coronavirus liep de productie van de Indische fabrikant vertraging op. Vanaf eind juli is de trekker in Nederland verkrijgbaar. Herco Machinery stelt de trekker dan ook beschikbaar voor demo’s.

Op accu

De FT20E is volledig elektrisch en laad je op via een 230 volts aansluiting. De trekker levert circa 20 pk. Behalve de aandrijving is de trekker normaal: je kunt er gewoon een machine met aftakas mee aandrijven. Op GroenTechniek Holland werd de trekker bekroond met de derde prijs van het Gouden Klavertje Vier.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en Tuin en Park Techniek zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!
Mis geen enkel bericht met de Tuin en Park Techniek nieuwsbrief
E-mail:

Reacties zijn gesloten.