Nieuwe 750 kg wegende versnipperaar van GreenMech

Het Engelse GreenMech introduceert de Evo 165P SUB 750. Deze versnipperaar heeft een B&S-benzinemotor en versnippert takken tot 165 mm dikte. De machine weegt iets minder dan 750 kg.

Het voordeel van het gewicht is dat de versnipperaar niet een eigen kenteken hoeft te hebben. Daarnaast mag je met een rijbewijs B de versnipperaar al achter je auto hangen.

Onder de kap ligt een B&S Vanguard motor met een vermogen van 27,2 kW (37 pk). Deze krachtbron voldoet aan de stage V-eisen. De motor drijft een 72 kg wegende rotor aan waarop vier messen zitten. Deze rotor draait met 1.280 omwentelingen per minuut.

Invoer

De invoertrechter is 700 bij 1.000 mm groot. Twee horizontaal draaiende rollen trekken het materiaal de machine in. Aan de rechterkant van de trechter vind je de bedieningsknoppen waarmee je de draairichting van de invoerrollen wijzigt. Bovenop de invoertrechter zit een noodknop. Uiteraard is de machine voorzien van een no-stress systeem waarmee de machine automatisch voorkomt dat de versnipperaar vastloopt.

De machine is 3.185 mm lang, 1.480 mm hoog en 2.485 mm hoog.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en Tuin en Park Techniek zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!
Mis geen enkel bericht met de Tuin en Park Techniek nieuwsbrief
E-mail:

Geef een reactie