Favoriet

Boomverzorging

Hoefakker-sensor waarschuwt bij te droge bodem

Hoefakker Boomspecialisten en Buitenruimte uit De Bilt introduceert een vochtsensor. De sensor plaats je in een grote plantenbak of in de bodem bij een boom. Dagelijks stuurt de sensor de bodemvochtigheid en -temperatuur door naar een applicatie op je computer of telefoon. Zo weet je precies welke planten en bomen je water moet geven.

Hoefakker ontwikkelde de vochtsensor samen met een aantal partners. De sensor is 25 cm lang en heeft een diameter van 4,4 cm. De sensor is volledig waterdicht en kun je ingraven. Via het LoRa-netwerk stuurt de sensor dagelijks de vochtigheidsgraad en de temperatuur van de bodem door. Alle data wordt opgeslagen in een gecertificeerd Nederlands datacenter, benadrukt Hoefakker.

Grenswaarden

Via de IoT-Connect applicatie kun je de data op je computer, telefoon of tablet inzien. Via de applicatie kun je per sensor een grenswaarde instellen. Is de bodem te droog, dan ontvang je automatisch een bericht. Op een overzichtskaart kun je zien waar de sensor in de bodem zit. Via het softwareprogramma kun je ook de tijdsinterval tussen de metingen aanpassen.

5 jaar

In de sensor zit een 3,6 volts accu. Volgens de ontwikkelaar kan de sensor vijf jaar op een accu werken. Via Qi-technologie, wat ook bij smartphones gebruikt wordt, kun je de accu ook draadloos opladen.

Over de prijs doet Hoefakker geen uitspraken. De prijs is namelijk afhankelijk van de hoeveelheid sensoren die je aanschaft en de beschikbaarheid en het type LoRa-netwerk.

Gerelateerde artikelen