Getest: vier handheggenscharen

Snoeien gebeurt vooral met een benzine- of accuheggenschaar. Maar voor het fijne snoeiwerk biedt een handmodel uitkomst. Tuin en Park Techniek knipte met scharen van Bahco, Fiskars, Freund en Okatsune. Waarin zitten de verschillen?

De kwaliteit van een heggenschaar valt of staat met de kwaliteit van de messen. De scharen die wij testten, hebben rechte messen met een lengte van 19 tot 24,5 cm. Alle heggenscharen hebben stootdempers.

Gewicht

Voor de levensduur van een heggenschaar is het prettig als hij stevig en robuust gebouwd is. Maar als je urenlang moet knippen, mag de schaar niet te zwaar zijn. Het gewichtsverschil tussen de lichtste en zwaarste schaar in de test is 21 procent, en dat is fors.

Benieuwd naar alle testresultaten? Je leest het in de nieuwste uitgave van vakblad Tuin en Park Techniek.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en Tuin en Park Techniek zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!
Mis geen enkel bericht met de Tuin en Park Techniek nieuwsbrief
E-mail:

Geef een reactie