Favoriet

Maaien

Herder neemt productie en verkoop visverjager over

Machinefabrikant Herder neemt zowel de productie als de distributie van de Fish Protector MK01 over van groenaannemer Gebr. Tolenaars uit Nieuwendijk. De Fish Protector bestaat uit vier stroboscooplampen die je op de maaikorf monteert. Het flitsende licht verjaagt vissen en moet zo de vissterfte reduceren.

Herder B.V neemt ook het octrooi van de Fish Protector MK01 over van Gebr. Tolenaars. “Duurzaam werken met oog voor de natuur staat hoog in het vaandel bij Dutch Power Company. Wij zijn altijd opzoek naar innovatieve ideeën die hieraan bijdragen. De ontwikkeling van de Fish Protector sluit hier perfect bij aan. Wij zijn dan ook trots dat we met de overname van dit octrooi een belangrijke stap nemen richting ecologisch werken’’, aldus Michel de Vries, managing director van Dutch Power Company.

Tot vijf meter ver

De lampen van de Fish Protector monteer je op de maaikorf. Door de lichtflitsen slaan vissen op vlucht. De lampen zijn stoot- en krasbestendig. Afhankelijk van de waterkwaliteit reiken de flitsen volgens de fabrikant tot vijf meter ver. Hierdoor wordt grotendeels voorkomen dat vissen in de maaikorf, in het maaimes of maaiboot terechtkomen. Volgens een onderzoek van onderzoeks- en adviesbureau VisAdvies blijkt dat de lichtflitsen zorgen voor een korte reactie bij de vissen. Daardoor belanden er minder vissen op de oever. Het licht zorgt niet voor verjaging van vis. De vissen blijven in het leefgebied, blijkt uit het onderzoek van VisAdvies.

Gerelateerde artikelen