Favoriet

Verzorging

Haecksler versnipperaar

Joost van der Werff haalt sinds kort de Haecksler naar Nederland. Een compacte versnipperaar die niet breder is dan 71 centimeter. De Haecksler versnippert met een trommelhakselaar. Een draaibare uitwerppijp is optioneel.

Van der Werff haalt de Haecksler versnipperaars uit Slowakije. Een ingenieur aldaar ontwikkelde de versnipperaar en liet hem destijds bouwen en vermarkten door een Belgisch bedrijf. Een variant daarvan is nog in de handel. Sinds 7 jaar laat de Slowaak de versnipperaar ook in eigen land bouwen. De afzet reikte niet verder dan het thuisland en Tsjechië. Joost van der Werff brengt daar nu verandering in en verkoopt de Haeckslers vanaf heden in Nederland.

Met motor en electrisch

Van der Werff levert de Haecksler in elektrische en gemotoriseerde uitvoering. De laatste heeft een 9,6 kW (13 pk) Honda-motor en een benzinetank van 6,1 liter. Volgens opgaaf kun je daar drie uur mee werken. Om de versnipperaar mee te kunnen nemen op ruw terrein, is hij voorzien van luchtbanden. De invoeropening is 34 maal 42 centimeter groot. De haecksler kan takken tot negen centimeter aan.

Meerder varianten van de Haecksler

De versnipperaars wegen zo’n 195 kilo en zijn 155 centimeter hoog. Met duwboom is de Haecksler 160 centimeter lang. Bij de Haecksler van Van der Werff kun je de boom echter inklappen wat weer zo’n 50 centimeter scheelt. Van der Werff heeft de versnipperaar uit laten voeren in een stillere variant, de Haecksler Silencer, en een variant met draaibare uitwerppijp, de Vario. Een combinatie van beide is ook mogelijk. De Silencer zou zo’n 15 procent stiller zijn. De standaard uitvoering is verkrijgbaar voor 3.250 euro (excl. btw). Wie er één met draaibare uitwerppijp wil, betaalt 3.520 euro (excl. btw). De SilencerVario kost 3.740 euro exclusief btw.

Gerelateerde artikelen