Favoriet

Algemeen

Demo-Dagen trekken slechts 2.500 bezoekers

De Demo-Dagen in Papendal hebben vorige week slechts 2.500 bezoekers getrokken. De beursorganisatie schrijft het zwaar tegenvallende bezoek toe aan het slechte weer tijdens deze vakbeurs.

Vorig jaar trok de beurs in drie dagen nog 30.000 bezoekers. Maar na afloop liet de Federatie Agrotechniek weten haar steun aan de Demo-Dagen in te trekken. In 2013 wil deze brancheorganisatie voor machinebouwers en importeurs in Biddinghuizen zelf een beurs voor de tuin- en parksector organiseren. Veel fabrikanten en importeurs lieten de Demo-dagen links liggen.

Aangepast programma

De beursorganisatie van de Demo-Dagen besloot daarop meer te focussen op sport en recreatie en minder op tuin- en parkmachines. Met dit aangepaste programma verwachtte de beursorganisatie nog 15.000 bezoekers te trekken. Maar die hoop bleek ijdel.

“We hebben het ontzettend slecht getroffen met het weer”, zegt beursmanager Jan Harting. “Het heeft twee dagen continu geregend en hard gewaaid. Alleen op donderdag was het met vlagen droog.”

Kater

Veel standhouders hebben een kater aan de beurs overgehouden. Toch zijn er volgens Harting ook enkelen die een ‘goede beurs’ hebben gehad. “De kwaliteit van het bezoek was goed. Als je ondanks de slechte weersvoorspellingen toch besluit om naar de Demo-Dagen te gaan, dan zegt dat iets over de intenties waarmee je naar de beurs gaat.”

 

Gerelateerde artikelen