Favoriet

Trekkers

Köppl Compact-Light

De nieuwe Compact-Light is nu de meest compacte hydrostatische éénasser van Köppl. De CL-2 heeft twee wielmotoren, waardoor de controle over de machine sterk is verbeterd.

De nieuwe Köppl heeft een traploze snelheidsregeling zowel voor- als achteruit. De stuurboom dempt trillingen en is in hoogte verstelbaar. Voor het bevestigen van werktuigen is de CL-2 voorzien van een snelwisselflens. Zonder gereedschap is de machine om te bouwen van maaibalk naar klepelmaaier, van sneeuwfrees naar sneeuwschuif of van onkruidborstel naar veegmachine. De koppeling met drie klauwen grijpt daarbij automatisch in elkaar. De snelheid van de aandrijfas is onafhankelijk van de rijsnelheid. In combinatie met een onkruidborstel vraagt de CL-2 amper lichamelijke inspanning van de bestuurder. De machine is via de handels aan het stuur te corrigeren.

Rupsbanden als optie

De vanafprijs voor de nieuwe CL-2 bedraagt 4.925 euro exclusief btw. Het motorvermogen is 6,7 kW (9,1 pk) en de bandenmaat 4.00 x 8 AS. De CL-2 is ook leverbaar met 9,9 kW (13,5 pk) en als (9,5 kW) 13 pk Snow. In het laatste geval is hij tevens voorzien van een elektrostart-systeem via het lichtnet. Als opties zijn er rupsbanden, schijnwerpers en een extra motorkap voor lage temperaturen. Stierman stelt deze nieuwe machine beschikbaar voor demonstraties.

Gerelateerde artikelen