Favoriet

Boomverzorging

Farma-velkop met vast snijmes

Het in Estland gevestigde Farma heeft een nieuwe velkop met een vast mes geïntroduceerd. De nieuwe kop voor aanbouw aan een kraan heeft typeaanduiding BC18 meegekregen. De BC18 heeft een vast mes. Er is dus geen extra hydraulische functie om te snijden. Met de BC18 meent importeur HIssink in Oeken een eenvoudig geconstrueerde en betaalbare velkop in huis te hebben.

20130418_Hissink_velkop_Farma_BC18_2Het in Estland gevestigde Farma heeft een nieuwe velkop met een vast mes geïntroduceerd. De nieuwe kop voor aanbouw aan een kraan heeft typeaanduiding BC18 meegekregen. De BC18 heeft een vast mes. Er is dus geen extra hydraulische functie om te snijden. Met de BC18 meent importeur Hissink in Oeken een eenvoudig geconstrueerde en betaalbare velkop in huis te hebben.

De BC18 is namelijk verkrijgbaar van 2.780 euro en snijd stammen met een doorsnee van maximaal 18 centimeter. Boomsoort, vocht en omgevingstemperatuur hebben wel invloed op de maximale snijdcapaciteit laat Hissink weten.

Vast mes

Het mes is in zijn geheel vast gemonteerd en beweegt dus niet. De tang opent maximaal 66 centimeter. Door de tang te sluiten, knijp je de stam tegen het mes aan en zo snij je de stam. De velkop kan roteren en kantelt maximaal 90 graden. De BC18 heeft 40 tot 60 liter olie per minuut nodig met 190 bar. Het eigen gewicht van de nieuwe Farma is 190 kg.

Universeel inzetbaar

Een ander voordeel van een vast mes is volgens Hissink dat je de kop universeel kunt gebruiken, bijvoorbeeld ook om struikgewas te ruimen, een versnipperaar te voeren of een wagen te laden.

20130418_Hissink_velkop_Farma_BC18_2