Favoriet

Boomverzorging

Nieuwe Greeneater Vandaele

Vandale Konstruktie pakt uit met een nieuwe enkelassige kipwagen: de Greeneater. Aanvankelijk werd de driekantkippende wagen ontworpen als snipperwagen waarachter een takkenversnipperaar moest worden gehangen. Maar om aan de kritische eisen van de klanten te voldoen, werd het ontwerp bijgestuurd en aangepast tot een kip/snipperwagen.

Vandaele Konstruktie pakt uit met een nieuwe enkelassige kiepwagen: de Greeneater. Aanvankelijk werd de driekantkiepende wagen ontworpen als snipperwagen waarachter een takkenversnipperaar moest worden gehangen. Maar om aan de kritische eisen van de klanten te voldoen, werd het ontwerp bijgestuurd en aangepast tot een kiep/snipperwagen.

De wagen is standaard een driekantkieper met een driedelige achterdeur. De zijdelingse kiepbeweging is dubbel mechanisch beveiligd. Achteraan is de wagen uitgerust met een volwaardige driepunt hefinrichting, cat II tot 2.500 kg. Met bediening achteraan om de meeste trekkergedreven versnipperaars te kunnen aandrijven. De aandrijflijn onder de kiepbak bestaat in twee uitvoeringen, maar altijd uit standaard verkrijgbare tussentakassen.

De verlichting is led uitgevoerd met een kleurcamera en flatscreen in de cabine. De afsluitbare, spatwaterdichte, kunststof materiaalkoffers en een volwaardig reservewiel met houder zijn integreerbaar in het chassis.