Favoriet

Boomverzorging

Nieuwe accukettingzagen van Husqvarna

Husqvarna introduceert drie nieuwe accukettingzagen. De nieuwste, energiebesparende save-techniek zorgt voor maximale zaagprestaties en voor maximale bedrijfstijd.

Husqvarna 436 LiHusqvarna introduceert drie nieuwe accukettingzagen. De nieuwste, energiebesparende save-techniek zorgt voor maximale zaagprestaties en voor maximale bedrijfstijd. Naar zeggen van het bedrijf leveren de accukettingzagen nagenoeg dezelfde prestatie als modellen met een benzinemotor. Door de elektromotor wordt de geluidsoverlast beperkt. Het trillingsniveau en onderhoud zijn beduidend verminderd. De accukettingzaag is met één druk op de knop te starten en te stoppen.Kenmerken zijn onder meer een traploze snelheidsregeling, hoge kettingsnelheid, een kettingrem, zichtbaar oliepeil en  handbescherming met doorkijk.

Drie modellen

Husqvarna breidt haar range kettingzagen uit met drie accumodellen: 436 Li, 536 LiXP en T536 LiXP. Alle drie zijn ze voorzien van een lithium-ion accu, borstelloze motor en inzetbaar voor 35 minuten gebruik. De oplaadtijd van een lege accu is ongeveer een half uur. De Husqvarna 436 Li haalt een kettingsnelheid van 15 m/s, terwijl de 536Li Xp en T536Li XP 20 m/s halen. Het gewicht (inclusief accu) is zeer laag met respectievelijk 4,7, 4,8 en 4,9 kg. De 536-modellen hebben als extra geborgde zaagbladmoeren terwijl de 436 Li is voorzien van een gereedschapsloze kettingspanner.