Favoriet

Beurs

2-deks Green Clipper Compact

Mowing Solutions uit Sint Annaparochi toonde afgelopen week op de Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg een nieuwe 2-deks uitvoering van de Green Clipper Compact met een werkbreedte van 2,05 m.

Mowing Solutions uit Sint Annaparochie toonde afgelopen week op de Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg een nieuwe 2-deks uitvoering van de Green Clipper Compact met een werkbreedte van 2,05 m. Volgens de fabrikant is de Clipper speciaal ontwikkeld voor compacte trekkers.

De elektrisch aangedreven Green Clipper Compact was er tot voor kort alleen in werkbreedtes van 4,1 m of meer. Met deze smalle versie speelt Mowing Solutions naar eigen zeggen in op vragen voor kleinschaliger gebruik. Elk van de zes messen van de nieuwe variant heeft een eigen elektromotor. Ze krijgen hun voeding vanaf een aftakas-aangedreven generator in de hef van de trekker. De messen van de Green Clipper Compact zijn niet meer vlak, maar licht gebogen, waardoor ze volgens Evert van der Ploeg van Mowing Solutions nu 20% minder energie vragen.

Gerelateerde artikelen