Favoriet

Boomverzorging

‘Lichtste kettingzaag ter wereld’ van Husqvarna

De 543XP motorkettingzaag van Husqvarna weegt 4,5 kg en daarmee claimt de fabrikant de lichtste kettingzaag ter wereld op de markt te brengen. De nieuwe zaag is volgens de makers 0,2 kg lichter dan de lichtste machine tot nu toe.

Het lichte gewicht is het voornaamste kenmerk van de nieuwe Husqvarna 543XP kettingzaag. Volgens de makers zeker wanneer langdurig gewerkt wordt met de kettingzaag is de 0,2 kg een merkbaar verschil. Het resultaat zou minder vermoeidheid bij de gebruiker en lagere fysieke belasting zijn. Het starten van de zaag gaat snel door de Smart Start-functie.

Hoge kettingsnelheid

De benzinemotor van de kettingzaag is voorzien van X-Torq technologie. Zo zou er tot 20 procent minder brandstof verbruikt worden en daalt de CO2-emissie met maximaal 75 procent ten opzichte van een 2-takt motor. Het hoge koppel en snelle acceleratie zorgt voor een hoge kettingsnelheid en dat vertaalt zich volgens Husqvarna in zaagprestaties. De Air Injection-functie resulteert in minder slijtage en vermindert de reinigingsfrequentie van het luchtfilter.

De Husqvarna 543XP kettingzaag is verkrijgbaar vanaf € 635,- (exclusief BTW). De versie met handvatverwarming 543XPG is er vanaf € 676,- (exclusief BTW).