Favoriet

Boomverzorging

TP komt met grotere elektrische versnipperaar

De Deense fabrikant TP komt met de 215 Mobile ZE. Deze elektrische versnipperaar is voorzien van een draaikrans en kan takken tot 216 mm dikte versnipperen.

De Deense fabrikant TP komt met de 215 Mobile ZE. Deze elektrische versnipperaar is voorzien van een draaikrans en kan takken tot 216 mm dikte versnipperen.

De fabrikant introduceerde vier jaar geleden al de 175 Mobile ZE. Volgens TP is er echter vraag naar een grotere en draaibare machine. Daarom breidt de Deense producent het aanbod nu uit met de 215 Mobile ZE. Deze machine is voorzien van een 96 volts accupakket met een capaciteit van 29 of 39 kWh.

De versnipperaar is als vaste uitvoering leverbaar op een enkelassig wielstel. Daarnaast is er een tandemuitvoering die voorzien is van een draaikrans. Zo kun je de versnipperaar draaien ten opzichte van het onderstel en kun je vanaf de zijkant hout invoeren.

Vier messen

De elektrische houtversnipperaar heeft een invoeropening van 216 bij 265 mm. Twee horizontale invoerwalsen trekken de takken en het snoeimateriaal naar de 760 mm grote hakselschijf toe. De invoersnelheid is hydraulisch instelbaar. De hakselschijf is voorzien van vier verwisselbare messen en hakt het hout tot snippers van 4 tot 14 mm.

Net als het andere elektrische model van TP is de 215 Mobile ZE uitgerust met het TP Pilot+ no-stress bedieningssysteem. Om de stroom uit de accu zo efficient mogelijk te benutten, heeft de versnipperaar een eco-, standaard- en boostmodus. Verder is de machines voorzien van TP Easy Control bedieningsknoppen op de invoertrechter en een verstelbare uitwerppijp.

Op een enkelassig onderstel weegt de versnipperaar 1.476 kg. De variant met draaikrans op het tandemonderstel weegt 1.960 kg.