Favoriet

Beurs

Demodagen Papendal zet in op demonstraties

Als er iets is dat Demodagen Papendal moet onderscheiden van andere groentechniekbeurzen, dan is het wel de mogelijkheid tot demonstreren. Dat zegt beurseigenaar Frederic Bondoux.

Demodagen Papendal zal dit jaar voor de 47e keer plaatsvinden op het bekende beursterrein bij sportcentrum Papendal in Arnhem. De organisatie verwacht op 10 en 11 september dit jaar 20.000 bezoekers te trekken naar het 11 ha grootte beursterrein. Bondoux hoopt ook dat er in september 200 standhouders op de beurs aanwezig zijn.

Of dat lukt is nog de vraag. Vorig jaar vond immers voor de eerste keer Groen Techniek Holland in Biddinghuizen plaats. Een beurs die georganiseerd wordt door Fedecom, de overkoepelende organisatie van machinedealers, -importeurs en -fabrikanten. De leden van Fedecom gaan dan ook liever niet naar ‘Papendal’. Zo kunnen ze kosten besparen.

Maar als het aan Bondoux ligt komen ze wel: “Het grote voordeel van Demodagen ten opzichte van andere Nederlandse beurzen is ten eerste het demonstreren. Graafmachines mogen hier de grond in. Maar het is niet alleen dat. Onze beurs is ook een breed opgezette groenbeurs . We willen naast machines ook speeltoestellen, buitenmeubilair en plantmateriaal tentoonstellen.”

De beurs Demodagen Papendal is vorig jaar overgenomen door het Franse ProField Events. Bondoux is daarvan eigenaar. Zijn bedrijf organiseert ook de buitenbeurzen Salon Vert en Euroforest. Deze tentoonstellingen kenmerken zich door een vaste looproute waarbij elke bezoeker elke exposant voorbij komt. En dat zal ook tijdens de komende editie van de Demodagen het geval zijn. Daarnaast kunnen bezoekers nu dicht bij het terrein parkeren. Ze hoeven geen gebruik meer te maken van pendelbussen om op de tentoonstelling te komen.