Favoriet

Maaien

TKD: Hemos rijdt trekker over hydrauliekunit

Hemos, fabrikant van werktuigenarmen en aanbouwwerktuigen, kiest er nu voor de trekker over de unit met hydrauliekolietank en pomp heen te laten rijden. De unit die gezwenkt moest worden voordat de trekker boven het frame kan rijden, verdwijnt.

De Hemos-werktuigenarm hangt met een frame onder de trekker. Om de arm af te bouwen maak je het frame los van de trekker en laat je het met behulp van de arm en de hefinrichting op de grond zakken. Vervolgens rij je de trekker achterwaarts van het frame.

Behuizing

Voorheen moest je de unit met oliepomp, oliekoeler en olietank opzij zwenken om de trekker van het frame te rijden. Nu heeft Hemos de olietank van 200 liter en koeler plus ventielen weggewerkt in behuizingen die het gewicht van de trekker kunnen dragen. In het linkerdeel ligt de olietank, in het rechterdeel de koeler en de ventielen.

De aftakas aangedreven pomp ligt tussen de behuizingen in. De ventilator voor de oliekoeling wordt ook mechanisch aangedreven.

Profiel

Om te zorgen dat de trekkerwielen tegen de behuizingen op kan kruipen, voorziet Hemos ze van een dikke plaat met profiel. Het systeem is tussen 22 en 24 mei op de TKD in Almere te zien.

20140523_TKD

Gerelateerde artikelen