Favoriet

Maaien

BCS ontwikkelt hydraulische maaier

De Italiaanse producent van compacttrekkers, BCS, maakt vanaf heden ook een hydraulisch aangedreven maaier met een hydrostatische bediening. Daardoor kan de tweewielige maaier, BCS 660 genaamd, traploos voor- en achteruit worden gereden onder belasting.

Daarnaast is deze maaier door zijn hydraulische aandrijving en hydrostaat ook geschikt om taluds te maaien.

Aan de voorzijde is de maaier voorzien van een aftakas. ZHE, de Nederlandse importeur van BCS, meldt dat de aftakas in combinatie met een snelwisselsysteem een veelvoud aan werktuigen kan worden opgebouwd. Als voorbeeld worden maaibalken, cyclomaaiers met of zonder opvang en klepelmaaiers genoemd.

De maaier kan geleverd worden met een 12 pk Subaru benzinemotor of een 10 pk dieslmotor van Yanmar. De machine is voorzien van oliebad tandwielen in de transmissie. Daarnaast is de BCS660 voorzien van meerdere oliebadschijven voor de rem en koppeling op ieder wiel. De machine kent 2 versnellingen, 1 voor het wegtransport en 1 voor het werken. De versnellingen worden manueel gekozen zonder een tussenliggende neutrale stand. De machine is ook voorzien van BCS PowerSafe functie die ervoor zorgt dat de motor blijft draaien en het werktuig stopt wanneer de dodemanshendel wordt los gelaten.

Gerelateerde artikelen