Favoriet

Maaien

Demo Groen: Maredo MFrame voor drie cassettes

Maredo, een fabrikant van onderhoudsmachines voor golfbanen en sportvelden, komt met het MFrame. Daarin kun je drie verticuteer- of beluchtingsunits monteren. Later zal Maredo ook met een doorzaaiunit voor het frame komen.

Maredo, fabrikant van onderhoudsmachines voor golfbanen en sportvelden, komt met het MFrame. Daarin kun je drie verticuteer- of beluchtingsunits monteren. Later zal Maredo ook met een doorzaaiunit voor het frame komen.

De totale werkbreedte van het Maredo MFrame is 1,90 meter. De fabrikant, gevestigd in Leersum, adviseert een trekker van minimaal 19 kW (25 pk). Het frame hangt in de driepunt, maar de units kunnen, dankzij rubber verbindingsblokken in het frame, wel draaien ten opzichte van de driepunt.

De vleugelunits, links en rechts, draaien in één lijn. De middelste unit kan weer draaien ten opzichte van de vleugelunits. Het draaien van de units zorgt voor voldoende overlap in bochten. Tijdens transport voorkomt een vergrendeling ongewenst draaien van units.

Mechanisch

Maredo kiest bij deze machine voor volledig mechanische aandrijving om de kans op lekkage van hydrauliekolie te elimineren. Dankzij sleufgaten en rubberblokken, kunnen de units onafhankelijk contouren volgen. Units verwisselen gaat niet zonder gereedschap. Per unit moet je twee bouten los draaien.

Het MFrame op de foto is voorzien van verticuteerunits. Die werken maximaal 25 millimeter diep. De prijs voor het frame ligt inclusief deze units op krap 10.000 euro laat Maredo weten.