Favoriet

Verzorging

Imants Shockwave verbreed tot 275 centimeter

Meiberg Bedrijfsverzorging uit Zwolle is sinds een paar weken actief in het noordwesten van Overijssel met de 2,75 m brede Shockwave van Imants. Ten opzichte van al langer bekende smallere versies heeft de brede nieuwkomer het voordeel dat de trekkerbanden de beluchte grond niet weer vastrijden.

De Fendt Vario 309 kan met z’n vermogen van 70 kW (95 pk) de klus op het voetbalveld goed aan. De trekker rijdt 1,5 km/h met 540 toeren op de aftakas. De as van de Shockwave draait dan ongeveer 30 toeren. De slepend gebogen messen staan op een afstand van 20 cm van elkaar en draaien onderdoor. Doordat de messen (er zitten er drie in een rij)op de punt na  een fractie verspringen ten opzichte van elkaar, wordt de grondbalk tussen de rijen heen en weer gedrukt en zo in de breedte los gemaakt.

Alfred Meiberg gaat de Shockwave afwisselend gebruiken met de Vertidrain, omdat die vooral in de lengterichting losmaakt. De Shockwave 275 is geleverd door Hofstede Timmerman uit Staphorst en kost bruto ongeveer 29.000 euro.