Favoriet

Verzorging

Elektrisch golfballen rapen

De golfbaan Leeuwenbergh in Den Haag verzamelt op haar driving-range sinds kort de ballen met de elektrische Hauler Pro transporter van Cushman in combinatie met een vijfdelige collector van Range King.

Het elektrische systeem van de Hauler Pro werkt met een voltage van 72 in plaats van de gebruikelijke 48. Dat geeft extra kracht en het bereik is 80 kilometer op een enkele lading. De lader is in de Cushman geïntegreerd. Op iedere locatie zijn de accu’s dus te hervullen.

Wisselstroommotor

De wielaandrijving van de Hauler Pro komt van een wisselstroommotor. Deze heeft 25% meer rendement dan een gelijkstroommotor en kan tijdens het remmen en afdalen energie terugwinnen. Een automatisch differentieelslot voor extra tractie is standaard. De Hauler Pro onderscheidt zich van benzine- en dieseltransporters door het ontbreken va uitlaatgassen, een minimale geluidsproductie en lage gebruikskosten. Pols Zuidland is de importeur van Cushman.

650 ballen per element

De vijfdelige ballenraper van Range King uit Hoofddorp weegt 175 kg en heeft een werkbreedte van 4,5 m. Elke unit kan tot zo’n 650 ballen verzamelen en de reikwijdte uit te breiden naar 7 elementen. De snelheid van de Hauler Pro is afgeregeld om de ballen effectief en veilig te kunnen rapen.

Gerelateerde artikelen