Favoriet

Winterdienst

Kleinere Nido Traxos-zoutstrooimachines

De nieuwe Nido Traxos-aanbouwzoutstrooiers hangen in de driepunts-hefinrichting van de trekker. Ze zijn ontworpen voor de gladheidsbestrijding op kleine terreinen.

De Nido Traxos-zoutstrooiers bestaan uit een V-vormige trechter met daaronder de strooiplaat. Die wordt via de trekkerhydrauliek aangedreven. De trekker dient voorzien te zijn van twee dubbelwerkende ventielen en een driepunts-hefinrichting van categorie I of II. In de V-vormige trechter glijdt het strooimateriaal gemakkelijk naar de transportworm in de bodem. Deze transporteert het strooimateriaal gedoseerd naar de centraal geplaatste strooiplaat.

500 en 800 liter

De Traxos-zoutstrooier was er al met trechters van 900 tot 1.800 liter. Nu introduceert Nido ze met trechters van 500 en 800 liter. De machine is er vanaf 8.350 euro exclusief btw.

EP-besturing

De strooidichtheid is traploos in te stellen tussen 5 en 40 gram per vierkante meter . Met de zogenoemde EP-besturing wordt de strooidichtheid zelfs volledig snelheidsafhankelijk geregeld. Ook de strooibreedte kan traploos geregeld worden tussen 1,5 en 6 meter. Het instellen kan hydraulisch, maar ook via de EP-besturing worden ingesteld. EP staat voor Evolution Professional.

De trechter is van staal en voorzien van corrosiebescherming. Om de machine te kunnen laden zonder shovel, verreiker of voorlader is er de optionele zelf-laadfunctie die de trechter hydraulisch kiept om zo het strooigoed op te scheppen. De machine komt in de oranje RAL 2011-kleur.