Favoriet

Onkruidbestrijding

Tuin en Park Techniek-special: Chemievrije onkruidbestrijding

Binnenkort verschijnt de Tuin en Park Techniek-special over chemievrije onkruidbestrijding. U kunt een exemplaar van deze special ontvangen met een aantrekkelijke korting.

Tuin en Park Techniek-abonnees ontvangen binnenkort de special Chemievrije onkruidbestrijding. Niet-abonnees kunnen de special aanvragen >> voor slechts 15 euro 5 euro.

Het kabinet streeft naar een verbod op het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen op verhardingen in 2016. Een actueel thema dus voor u als gemeentemedewerker, aannemer, hovenier of terreinbeheerder.

In de special worden chemievrije bestrijdingsmethoden en nieuwe technieken en machines behandeld. Daarnaast komen de discussie die gevoerd is op het gebied van regelgeving en de stand van zaken in de politiek komen aan bod.

Vegen en onkruidbestrijding gecombineerd

In de special komt Remco Vogels van Vogels Groenvoorziening in Gemonde aan het woord. Vogels legt uit hoe en waarom hij het vegen en de chemievrije onkruidbestrijding combineert in een bestek dat hij aannam.

In de vaste rubriek Onderhoud, zetten we een aantal tips uiteen voor het reguliere onderhoud van de Wave-heetwater onkruidbestrijder. Verder vertellen een aantal mensen over hun ervaringen met de onkruidborstel.

Studiedag

Als vervolg op de special organiseert Tuin en Park Techniek in samenwerking met Wageningen UR een studiedag over chemievrije onkruidbestrijding op 1 september. Op deze dag komen naast regelgeving, innovatie en optimalisatie ook terreinontwerp en aanbesteding met het oog op efficiënte chemievrije onkruidbestrijding aan bod. De studiedag vindt plaats op Wageningen Campus.

Meld u aan voor de studiedag. Voor leden van Tuin en Park Techniek geldt een korting van 95 euro per deelname.

Gerelateerde artikelen